Merdevine i njihova prenamena

Merdevine su nezaobilazni predmet u svakom domu. Mnoge poslove prilikom uređenja ne možemo ni da zamislimo bez njihove upotrebe. Ipak, kao i sve ostale predmete, posle određenog vremena želimo ih zameniti novim. Starim drvenim merdevinama možemo dati potpuno novi sjaj i funkciju, jer one dobijaju ključno mesto u savremenom uređenju enterijera. Pored estetskog faktora, bitna je i njihova funkcionalnost, jer ih kao deo nameštaja, možemo iskoristiti u svakoj prostoriji svog doma.

Ukoliko želite da se ovaj novi komad nameštaja savršeno uklopi i u vaš ambijent, drvene merdevine možete osvežiti bojom, ukrasiti pletenim korpama ili dekorativnim osvetljenjem.

Dobro očuvane drvene merdevine će podariti vašem domu notu rustičnog stila. Neutralnom nijansom boje ćete ih najbolje uklopiti u minimalističke prostore, a nekom jarkom nijansom upravo staviti akcenat na njih. Kako god da odlučite, pre postavke drvo je potrebno zaštititi, da bi nam duže trajalo.

Površinu drvenih merdevina dobro izbrusite brusnim papirom i pažljivo uklonite brusnu prašinu i nečistoće.

Ukoliko želite da strukturu drveta ostavite vidljivom, preporučujemo DEKORIN Top lazuru sa dodatkom voska, bezbojnu ili u različitim nijansama drveta koje su u ponudi. Ako se odlučite za pun ton, gde tekstura drveta nije vidljiva, preporučujemo da drvene merdevine nakon brušenje najpre zaštitite DURLIN Osnovnom bojom za drvo, a nakon toga odabranom nijansom DURLIN Emajla za drvo i metal.

Kako da pravilno ofarbate stare merdevine, korak po korak, možete pročitati OVDE.

Ovako zaštićene i dekorisane merdevine možete postaviti u trpezariju ili dnevni boravak. Obavezno ih pričvrstite za zid i na njih poređajte knjige, cveće, ukrase, dekorativne kutije.

U kuhinji, merdevine obojene u belo, mogu biti odlična polica za posuđe i začinsko bilje koje će vam uvek biti pri ruci.

U kupatilu, merdevine mogu poslužiti za odlaganje peškira i kozmetičkih proizvoda.

U spavaćoj sobi ili predsoblju, merdevine mogu poslužiti za praktično odlaganje odeće.

Svoju upotrebu, merdevine će pronaći i na terasi, kao idealan dodatak u stvaranju čarobne cvetne oaze.

Možete ih iskoristiti i kao stalak za sobne biljke i time oplemeniti radni kutak u svom domu.

Vaši mališani će se sigurno oduševiti ukoliko ih obradujete i napravite posebno skrovito mesto samo za njih. Vodite računa da dodatno učvrstite merdevine. Ovaj jedinstveni šator ukrasite prozirnom zavesom, plišanim ukrasima i postavite jastuke, kako bi mališani imali potpuni komfor.

I za kraj, ne zaboravite da merdevine možete iskoristiti i za netradicionalnu novogodišnju jelku. Stvorite pravi ugođaj u vašem domu!

Scroll to Top