Originalna novogodišnja dekoracija u vašem domu

Decembar je mesec novogodišnje euforije i magičnih trenutaka. Zima i pahulje, koje nagoveštavaju najlepši praznik, donose nam i inspiraciju za praznično dekorisanje doma. Tada sve dobija dozu čarolije. Za sam kraj ove godine, uz malo vremena i puno dobre energije, budite za nijansu kreativniji i upustite se u još jedan zabavan projekat. Pogledajte naše predloge u nastavku i pretvorite vaš dom u magičnu novogodišnju bajku.

Dekorativni drveni svećnjaci

Drveni svećnjaci su odličan izbor za romantične zimske večeri, a njihova izrada je vrlo jednostavna. Sve što vam je potrebno od materijala je sledeće:

 • komad drveta
 • bušilica i burgija za drvo odgovarajućeg prečnika
 • brusni papir
 • šestar
 • četka
 • DEKORIN Top lazura
 • sveća
 • ukrasna traka i ukrasi po želji

Postupak izrade svećnjaka od drveta:

Najpre odredite veličinu željenih svećnjaka i uverite se da je drvo suvo i bez drvnih štetočina. Površine svećnjaka mogu ostati u izvornom stilu a možete i ukloniti koru i izbrusiti površinu drveta, kako bi bila glatka. Za određivanje otvora na svećnjaku i njegove veličine, biće vam potreban šestar. Njime precizno obeležite mesto otvora za sveću ili neki drugi ukrasni element. Izdubite otvor u željenim dimenzijama. Očistite drvo od piljevine, kako bi bilo spremno za sledeći korak. Na svećnjak četkom nanesite DEKORIN Top lazuru, koja će ga zaštititi uz isticanje prirodne strukture drveta. Po želji, za dodatni svetlucajući efekat, svećnjak možete ukrasiti raznim gliterima u boji. Kada se lazura na svećnjacima potpuno osuši, postavite željene ukrasne sveće i ukrase.

Izrada ukrasa od šišarki

Vrlo jednostavna, originalna ideja za koju vam je potrebno sledeće:

Kada ste izabrali željene veličine šišarki i uverili se da ne postoje nikakva oštećenja na njima, možete početi sa radom. Šišarke očistite od nečistoća, a zatim četkom nanesite odabranu nijansu DURLIN Emajla za drvo i metal, prethodno razređenog DURLIN Uljanim razređivačem do 5%. DURLIN Emajl je odličan za dekoraciju drvenih površina i dostupan je u 15 standardnih nijansi. Za autentičan novogodišnji izgled, predlažemo vam da se poigrate bojama i vaše ukrasne šišarke obojite u nijansama RAL 9006 ili 9010. Pored različitih nijansi emajla, možete upotrebiti i šljokice ili neke druge ukrase koje volite. Kada se emajl osuši na red dolazi kačenje, za koje će vam biti potreban kanap ili ukrasna traka, koja će se uklopiti u ostatak dekoracije. Šišarke mogu biti i dekoracija za neke druge predmete, ne samo za jelku. Tako obojene, možete ih iskoristiti i za dekoraciju novogodišnjih poklona i ulaznih vrata.

Jelka od drvenih gajbica

Da li postoji nešto lepše od kićenja novogodišnje jelke? Ako niste ljubitelj klasičnih jelki i želite nešto drugačije i originalno u svom domu, imamo predlog za vas.

Da biste napravili jelku od starih drvenih gajbica, potrebno je sledeće:

 • stare drvene gajbice različitih veličina
 • lepak ili pištolj sa silikonom za lepljenje
 • brusni papir
 • ukrasne trake, šljokice
 • četka
 • DEKORIN Lazura

Gajbice očistite od prašine i prljavštine. Potrudite se da gajbice budu različitih veličina, jer će i efekat dekoracije biti lepši. Brusnim papirom ošmirglajte ivice gajbica. Ukoliko želite da gajbica zadrži prvobitni izgled, zaboravite brusni papir i ostavite je baš takvu kakva jeste. Za zaštitu i dekoraciju, premažite gajbice DEKORIN Lazurom, transparentnim premazom, koji duboko prodire u drvo i ističe prirodnu strukturu. Izaberite neku od 11 nijansi, koja najviše odgovara vašem enterijeru. Kada se lazura osuši, željene ukrase, trakice ili led lampice zalepite lepkom ili silikonom za lepljenje. Gajbice ređajte jednu na drugu dok ne postignete izgled novogodišnje jelke. U otvore gajbica poređajte ukrase, poklone, šta god poželite.

Ako ipak nemate dovoljno prostora za jelku ili želite diskretniju novogodišnju dekoraciju, ukrašene gajbice možete iskoristiti i za odlaganje predmeta, jastuka i ćebića koji će vas grejati u hladnim, zimskim danima.

Nakon završetka novogodišnjeg dekorisanja doma, uživajte u magiji i prazničnoj atmosferi sa vama najdražim osobama. Za odličnu godinu, nove projekte, večnu inspiraciju, obilje mašte i uspešnu realizaciju, Vašoj porodici i Vama želimo srećne novogodišnje i božićne praznike!

Scroll to Top