Upečatljive kategorije nijansi

Boje imaju ključnu ulogu u našem životu. One utiču na način na koji doživljavamo svet koji nas okružuje. Boje mogu probuditi najmoćnije emocije.

Proleće je odlično vreme da unesete nove boje u dom i osvežite enterijer. Odabirom prave kombinacije nijansi za vaš sledeći projekat, možete u potpunosti preobraziti životni prostor.

1. Pastelne

Pastelne nijanse izdvojile su se u paleti boja dizajna enterijera. Tokom 50-ih i 60-ih pojavile su se kao neizostavan deo dekoracije. Nekada povezane prvenstveno sa ženstvenošću i decom mlađeg uzrasta, danas su se ove nijanse vratile u velikom stilu. U HGMIX INTERIOR COLOUR COLLECTION ton karti, nijanse sa oznakom W01-1 do W15-4.

2. Neutralne

Odabirom neutralnih nijansi dajete sebi slobodu da eksperimentišete sa različitim stilovima, teksturama i materijalima. Neutralne nijanse su kao prazno slikarsko platno koje vam omogućava da u svoj dizajn unesete najsmelije elemente, koji u suprotnom, mogu delovati neukusno. Upotrebom svetlijih tonova prostor može delovati prozračnije i otvorenije, dok tamniji neutralni tonovi čine prostor komfornijim. Za klasičan izgled enterijera, slojevi u različitim nijansama iste boje su pravi izbor. U HGMIX INTERIOR COLOUR COLLECTION ton karti, nijanse sa oznakom N01-1 do N13-7.

3. Crvene

Crvene nijanse odišu emocijama i daju prostoru neverovatnu energiju. Ove nijanse pozivaju na akciju i kradu pogled. Iako su hrabar izbor u dizajnu enterijera, pravim odabirom nijansi kreirate dekorativni alat, koji će stimulisati čula i maštu. Veliki izbor nijansi, od svetlo crvene koja se povezuje sa radošću, strašću i ljubavi do rozih nijansi, koje pozivaju na prijateljstvo i romantiku. Crveno-braon nijanse, koje se povezuju sa tonovima jeseni, koji inspirišu na promene. Preko odvažnih tamno crvenih nijansi, koje su ogledalo snage volje i hrabrosti. U HGMIX INTERIOR COLOUR COLLECTION ton karti, nijanse sa oznakom R01-1 do R24-7.

4. Narandžaste

Narandžasta je topla, vedra i socijalna boja. Umerena je i prijatna. Pozitivno utiče na čoveka. Stvara osećaj zabave, radosti, poboljšava vitalnost, jača volju i podstiče komunikaciju. Narandžaste nijanse su sjajan izbor za prostorije u kojima se organizuju okupljanja. Poput crvene, bude apetit i odličan su izbor za kuhinju ili trpezariju. Uz iskru narandžaste, bićete uvek spremni da dan preuzmete u svoje ruke. U HGMIX INTERIOR COLOUR COLLECTION ton karti, nijanse sa oznakom O01-1 do O25-7.

5. Žute

Žuta je boja sunca, vesela, topla i optimistična. Jedna od najčešćih boja u prirodi, od limuna, suncokreta do pčela i kanarinaca. To je boja koja vas podiže. Prisustvo žutih nijansi, u enterijeru, poboljšava raspoloženje i uliva sigurnost. I najmračnije prostorije mogu zasijati dodavanjem žutih nijansi. U HGMIX INTERIOR COLOUR COLLECTION ton karti, nijanse sa oznakom Y01-1 do Y24-7.

6. Zelene

Unošenje prirodnih tonova u ambijent, ima pozitivan uticaj na raspoloženje. Zelene nijanse imaju opuštajući efekat i odmaraju oči. Poboljšavaju efikasnost, fokus i kreativnost. Simbolizuju rast, harmoniju, svežinu, ambiciju i podstiču samopouzdanje. Poput male crne haljine, mogu se kombinovati uz sve i dobre su za svaku priliku. Zelene nijanse su svestrane, mogu probuditi različita raspoloženja u skladu sa svojim tonom, svetlinom i intenzitetom, zato su i pogodne za korišćenje u svim tipovima enterijera. U HGMIX INTERIOR COLOUR COLLECTION ton karti, nijanse sa oznakom G01-1 do G27-7.

7. Plave

Plava je boja neba i okeana. U enterijeru odaje utisak čistoće i mira. Povezuje se sa poverenjem i stabilnošću, mudrošću i inteligencijom. Svetlije nijanse plave umiruju, što ih čini odličnim za spavaće sobe, kupatila i prostorije namenjene opuštanju. Tamnije, smelije nijanse, daju sofisticiranu notu prostoru i osećaj luksuza. Za koji god stil da se opredelite, u moru plavih nijansi sigurno će se naći ona prava. U HGMIX INTERIOR COLOUR COLLECTION ton karti, nijanse sa oznakom B01-1 do B24-7.

8. Ljubičaste

Ljubičasta je boja kreativnosti, kombinacija umirujuće plave i uzbudljive crvene. Zauzima posebno mesto u prirodi. Njeni tonovi daju zanimljiv i egzotičan akcenat prostoru. U zavisnosti od svetline boje i odabira nijanse, može se naglasiti karakter ili postići dramatičan efekat. Od suptilnih do jačih tonova, uklapa se u sve stilove. Za smeo i sofisticirani izgled, sa bogatim nijansama ljubičaste boje ne možete pogrešiti. U HGMIX INTERIOR COLOUR COLLECTION ton karti, nijanse sa oznakom V01-1 do V25-7.

Ton karta HGMIX INTERIOR COLOUR COLLECTION nudi širok spektar nijansi boja za unutrašnje zidne površine i omogućava vam da slobodno kreirate individualni stil vašeg enterijera.

Koje nijanse biste izabrali za vaš sledeći projekat?

Scroll to Top