Ekonomičan i originalan nameštaj u vašem domu

Verovatno ste i vi nekada bili u situaciji da želite neku promenu u svom domu, a da ona ne podrazumeva kupovinu novog nameštaja. Ako imate drvene palate, gajbice ili daske koje su vam ostale od starog nameštaja, postoji mnogo načina na koje možete da ih iskoristite. Rezultat je originalan, a veoma ekonomičan nameštaj, koji će vašem domu dati novo lice.

Jedan od predloga je krevet od drvenih paleta. U zavisnosti od veličine, biće vam potrebno četiri ili više paleta. Za početak, potrebno je da palete izbrusite brusnim papirom i pažljivo uklonite brusnu prašinu i nečistoće. Nakon toga, drvo je potrebno zaštititi kako bi duže trajalo. Ako želite da boja i tekstura paleta ostane ista, palete možete premazati debeloslojnom DEKORIN Top lazurom, koja ističe prirodnu teksturu drveta i drvetu daje sjajnu završnu notu. Ako želite da palete budu u nekoj drugoj boji, koja se bolje uklapa sa ostatkom enterijera, potrebno je premazati ih DURLIN Osnovnom bojom za drvo. Nakon toga, palete je potrebno premazati odabranom nijansom DURLIN Emajla za drvo i metal. Kada se palete osuše, možete ih poređati u željeni oblik i učvrstiti šrafovima. Vrlo jednostavno i brzo, bez previše potrebnog alata, vaša spavaća soba može dobiti potpuno novi kutak za spavanje.

Još jedna ideja za izradu nameštaja korišćenjem paleta je klub sto za dnevni boravak. Ako želite, možete iskoristiti i točkiće, kako bi se sto lakše pomerao po potrebi. Ako ipak više volite da vam sto u dnevnom boravku bude viši, jednostavno iskoristite dve palete umesto jedne. Prostor između njih možete iskoristiti kao policu, za odlaganje časopisa i knjiga, ili za dekoraciju vašim omiljenim predmetima. Ako ne želite boju drveta u vašem dnevnom boravku, korišćenjem DURLIN Emajla za drvo i metal, lako ćete dobiti klub sto u željenoj nijansi. Rezultat je veoma praktičan komad nameštaja, koji možete koristiti i u drugim prostorijama u vašem domu.

Palete se mogu koristiti i za nameštaj u vašem dvorištu, balkonu ili terasi. Veoma zanimljiv dizajn garniture za sedenje, koji možete uz malo mašte, uklopiti u svaki stil, dodati boje, jastučiće ili prekrivače za hladnije večeri. U zavisnosti od veličine prostora, možete napraviti fotelju, dvosed ili celu garnituru, gde ćete ugostiti vaše prijatelje. Vrlo je važno da ovaj nameštaj zaštitite, odabirom odgovarajućih premaza za drvo, obzirom da su izloženi vremenskim uticajima.

Od starih paleta ili daski veoma jednostavno možete napraviti i ljuljašku za vaše najmlađe članove porodice, koja će im doneti mnogo radosti i igre.

Od starih iskorišćenih drvenih gajbica mogu se napraviti veoma dekorativne višenamenske police. Možete ih iskoristiti za dnevnu, dečju ili spavaću sobu, izbor je na vama.

Još jedna odlična ideja koja pruža mnogo mogućnosti, a zaista može prostor da upotpuni je luster koji možete sami napraviti, korišćenjem raznih stvari koje već imate u svom domu. Biće vam potrebna jedna drvena daska ili greda, par kanapa i sijalična grla. Ako ipak želite nešto malo modernije, možete iskoristiti metalne ili drvene činije, koje će vašem lusteru dati originalan izgled.

Ne morate da budete profesionalac da biste svoj dom opremili sa stilom. Dovoljno je malo vremena I strpljenja, a rezultat koji je vaših ruku delo, će biti odličan.

Scroll to Top