Smele nijanse crvene u susret proleću

Kada je u pitanju odabir savršene boje zidova, mnogi se odlučuju za siguran izbor – neutralne bež ili sive tonove i belu boju. Vremenom, ovaj odabir vam može postati monoton i vrlo lako dosaditi. Ako želite da osvežite zidove svog doma, prolećni meseci su idealni za vaš sledeći projekat.

Dolaskom proleća često dobijemo želju da životni prostor osvežimo novim bojama i dekorom. Eksperimentisanje sa smelim nijansama, koje pokazuju vašu ličnost je odlična ideja. Preporuka je da izaberite nijansu koja vam popravlja raspoloženje. Vrlo zanimljiva, upečatljiva i efektna boja, koja postaje sve popularnija i nikoga ne ostavlja ravnodušnim je crvena. Ova vrlo smela i energična boja, često je nepravedno zapostavljena. Ova boja je prvenstveno simbol energije i života. U mnogim nijansama crvena izražava šarm i eleganciju, dok tamniji tonovi simbolizuju ozbiljnost i dostojanstvo.

Crvena boja u enterijeru se može primeniti na mnogo načina i u mnogo različitih koloritnih kombinacija, samo je potrebno da budete maštoviti. Možemo je kombinovati sa neutralnim bojama – belom, crnom, sivom ili bež. Za one malo smelije, odlična kombinacija boja može biti i sa tirkiznom, tamno plavom, roze ili žutom. Vrlo lako i lepo može da se uklopi u različite enterijere sa drvenim, crnim ili svetlim nameštajem, sivim dekorima i neutralnim bež, srebrnim, zlatnim ili crnim detaljima. Crvena pomešana sa bogatim tonovima drveta i drugim toplim, neutralnim nijansama može vam pružiti ugodan, tradicionalan osećaj. Za razliku od ovih tonova, kada je uparena sa hladnim nijansama, crvena deluje oštrije i modernije.

Za početak, crvena boja je idealna za neku od prostorija u kojoj se ne provodi puno vremena tokom dana, kao što su hodnik ili trpezarija. Intenzivne boje ostavljaju elegantan i dramatičan utisak, pa je uvek savet da se opredelite za jedan manji zid ili deo zida u ovoj boji, naročito kada su u pitanju spavaće i dnevne sobe. Uz takve nijanse vam neće biti potrebno mnogo detalja, jer su veoma upečatljive. Posebnu pažnju treba obratiti i na količinu prirodne svetlosti u prostoriji. Tamnije nijanse su odličan izbor samo ako prostorija ima dosta prirodne svetlosti, u suprotnom, tamni zidovi će je dodatno zamračiti.

Ako ste odlučili da isprobate neku intenzivniju nijansu crvene, odličan izbor za akcentni zid može biti nijansa R09-7 iz HGMIX INTERIOR COLOUR COLLECTION ton karte. U kombinaciji sa svetlim drvetom i svetlijim, pastelnim tonovima, izgledaće savremeno, otmeno i moderno.

Za većinu ljudi klasična crvena nijansa je previše intenzivna. Ako niste ljubitelj vatreno crvene, uvek se možete opredeliti za neku od svetlijih nijansi. Za razliku od nje, neke malo suptilnije, pastelne nijanse crvene, mogu da budu idealan izbor za dnevni boravak ili spavaću sobu. Dok sa intenzivnim nijansama treba obazrivo birati akcentne zidove, kod manje intenzivnih i diskretnijih nijansi to nije slučaj. Savršenu boju za vaš enterijer možete odabrati iz interaktivne HGMIX INTERIOR COLOUR COLLECTION ton karte koja sadrži više od 150 nijansi crvene boje.

Još jedna vrlo lepa, svetlija nijansa crvene boje, za sve ljubitelje malo suptilnijeg enterijera je R22-5. Za razliku od jarke crvene, ova suptilna, moderna nijansa će istaći prostoriju i dati joj elegantan i sofisticiran izgled, bilo da se odlučite za jedan zid u ovoj nijansi ili više njih. Dodatkom ličnih detalja, omiljenog cveća i aksesoara, stvorićete pravu prolećnu oazu u vašem domu, koja će sigurno biti izvor pozitivnog raspoloženja u predstojećim danima. Koji je vaš sledeći projekat?

Scroll to Top