Kako urediti dečiju sobu?

Kako je izgledala Vaša soba kad ste bili dete? Sive i pastelne nijanse su oličje dobrog ukusa, a uz malo slatkih detalja, prostorija postaje pravi mali raj za igranje i sanjanje.

Deca najviše provode vreme u svojim sobama igrajući se i otključavajući novi svet. Kako bi im probudili maštu i kreirali sobu iz snova, najbitnije je da odaberemo adekvatnu kombinaciju boja. Siguran način je da se počne sa neutralnim, mirnim i pastelnim nijansama.

Za našu sobu odlučili smo se za kombinaciju bele, sive i prljavo roze. Ova kombinacija boja dozvoljava poigravanje i naglašavanje ostalih elemenata u prostoriji. Lepota kod dečijih soba je da ćete se i vi zabaviti i iskočiti iz zone komfora tokom uređivanja.

Ispraznili smo sobu, zaštitili površine i krenuli od zidova. Zidove smo prvo izgletovali ZVEZDAPOL Tečnim gletom, odmah spremnim za upotrebu, koristeći nerđajuću gletericu. Ukoliko su vaši zidovi već izgletovani ovaj korak možete preskočiti. Nakon toga smo zidove impregnirali FASAKRIL Podlogom za impregnaciju 1:8 EXTRA. Da bismo osigurali da ćemo zidove lako očistiti posle neumornih igara i da će soba sutradan ponovo izgledati kao nova, okrečili smo ih ZVEZDAPOL Bojom za zidove PERIVOM koju smo nijansirali u lokalnoj maloprodaji na HGMIX sistemu. Na zid smo postavili svedene elemente kao što su praktična vreća za odlaganje i slike koje lako mogu biti odmenjene prvim dečijim radovima i fotografijama.

Drugi korak je dekorisanje sobe nameštajem, ukrasnim mekanim prostirkama i igračkama. Razmotrite koliko će vam prostora biti potrebno za skladištenje stvari i idite korak napred, soba deluje malo u početku, međutim kako deca rastu veće su i potrebe. Predlažemo da krenete od manjih lako zamenljivih elemenata dok ne budete sigurni šta želite.
Mi smo se odlučili da fijokar i krevete obojimo u iste dve nijanse sa početka projekta, sivu i belu. Sa ovim nijansama je vrlo jednostavno, lako su uklopive. Prvo smo pripremili drvene površine, zatim smo naneli podlogu DURLIN Osnovnu boju za drvo. Kada se podloga osušila, naneli smo završni premaz, DURLIN Emajl za drvo i metal, u odabranoj nijansi, RAL 7040 i RAL 9010, poštujući uputstvo proizvođača.

Sačekali smo da se premaz potpuno osuši i očistili sobu od prašine i ostalih nečistoća. Kao najslađe za kraj usledilo je ukrašavanje jedinstvenim detaljima. Sobu smo dekorisali plišanim igračkama, ramovima za slike, čupavim prostirkama pogodnim za sedenje i pažljivo odabranim prekrivačima za krevet. Vi se možete odlučiti i za neku posebnu temu kao što su dobre vile, pirati, morski svet, životinje iz džungle, odabrati ključne nijanse iz teme i istim postupkom urediti prostor.

Scroll to Top