Kako urediti dečiju sobu?

Kako je izgledala Vaša soba kad ste bili dete?

Sive i pastelne nijanse su oličje dobrog ukusa, a uz malo slatkih detalja, prostorija postaje pravi mali raj za igranje i sanjanje.

Deca najviše provode vreme u svojim sobama igrajući se i otključavajući novi svet. Kako bi im probudili maštu i kreirali sobu iz snova, najbitnije je da odaberemo adekvatnu kombinaciju boja. Siguran način je da se počne sa neutralnim, mirnim i pastelnim nijansama.

Za dečju sobu odlična je kombinacija bele, sive i pastelnih nijansi. Ova kombinacija boja dozvoljava poigravanje i naglašavanje ostalih elemenata u prostoriji. Lepota kod dečjih soba je da ćete se i vi zabaviti i iskočiti iz zone komfora tokom uređivanja.

Ispraznite sobu, zaštitite površine i krenite od zidova. Zidove treba prvo izgletovati ZVEZDAPOL Tečnim gletom, odmah spremnim za upotrebu, koristeći nerđajuću gletericu. Ukoliko su vaši zidovi već izgletovani ovaj korak možete preskočiti. Nakon toga zidove treba impregnirati FASAKRIL Podlogom za impregnaciju 1:8 EXTRA. Da biste osigurali da ćete zidove lako očistiti posle neumornih igara i da će soba sutradan ponovo izgledati kao nova, okrečite ih ZVEZDAPOL Bojom za zidove PERIVOM. Jedan zid istaknite u sivoj nijansi, izabranoj iz nove ton karte HGMIX INTERIOR COLOUR COLLECTION, nijansa B12-3. Na beli zid postavite svedene elemente kao što su praktična vreća za odlaganje, merdevine koje mogu poslužiti kao dekorativni i praktični element i slike koje lako mogu biti odmenjene prvim dečijim radovima i fotografijama.

Drugi korak je dekorisanje sobe nameštajem, ukrasnim mekanim prostirkama i igračkama. Razmotrite koliko će vam prostora biti potrebno za skladištenje stvari i idite korak napred, soba deluje malo u početku, međutim kako deca rastu veće su i potrebe. Predlažemo da krenete od manjih lako zamenljivih elemenata dok ne budete sigurni šta želite.

Obojite fiokar u sivu nijansu sa početka projekta. Prvo pripremite drvene površine, zatim nanesite podlogu DURLIN Osnovnu boju za drvo. Kada se podloga osuši, nanesite završni premaz, DURLIN Emajl za drvo i metal, u odabranoj nijansi, RAL 7040, poštujući uputstvo proizvođača.

Sačekajte da se premaz potpuno osuši i očistite sobu od prašine i ostalih nečistoća. Kao najslađe za kraj sledi ukrašavanje jedinstvenim detaljima. Sobu dekorišite plišanim igračkama, ramovima za slike, čupavim prostirkama pogodnim za sedenje i pažljivo odabranim prekrivačima za krevet. Vi se možete odlučiti i za neku posebnu temu kao što su dobre vile, pirati, morski svet, životinje iz džungle, odabrati ključne nijanse iz teme i istim postupkom urediti prostor.

Scroll to Top