Zidovi u enterijeru: Bela je uvek IN

Često se od nas traži savet ili preporuka nijanse boje kojom bi zaštitili zidove u enterijeru. Deluje krajnje jednostavno, a opet je teško dati pravi odgovor bez poznavanja osobe koja će u tom prostoru provoditi najviše vremena i zaista se prijatno osećati u celokupnom ambijentu.

Za sve one koji nemaju hrabrosti da se upuste u avanturu izbora jedne od hiljade nijansi koje su u ponudi u HGMIX Interior ton karti, pravi izbor je bela. Ona predstavlja savršenu osnovu za svaki stil uređenja i nudi mnogobrojne opcije gde detaljima možete uneti osećaj topline, udobnosti, elegancije i osobenosti. Beli zidovi čine prostor svežijim, svetlijim i mirnijim, stvarajući utisak prostranosti. Sa belom bojom jednostavno ne možete pogrešiti, ona odiše vedrinom i pomaže da nam takvo bude i raspoloženje.

Kako bismo prostor učinili interesantnijim, uz bele zidove se često kombinuju detalji od različitih materijala, strukture i oblika u nijansama od žute do ljubičaste, narandžaste do tirkizne, crvene do zelene, uz neizostavne sive, bež, i prirodne boje drveta, što postižemo drvenim podom, tepihom, zavesama, nameštajem, dekorativnim jastucima, policom, ramom za ogledalo ili sliku, umetničkim slikama ili fotografijama. Beli zidovi će dopustiti da se tekstura i linija nameštaja istakne u prvi plan.

Pre bojenja zidova, potrebno je pripremiti podlogu. Površinu zida, koja mora biti suva, čista, bez slabo vezanih delova, masnoća i drugih nečistoća, impregnirajte FASAKRIL Podlogom za impregnaciju 1:8 EXTRA. Ukoliko želite lepši izgled završnog filma boje, nanesite ZVEZDAPOL Finu masu za izravnavanje TEČNI GLET, koja je već pripremljena za nanošenje. Ravnajući sloj je suv nakon 3-4 h.

Zatim nanesite ZVEZDAPOL Boju za zidove PERIVU koju odlikuje vrhunska pokrivnost, odlična prionljivost, paropropusnost i izrazita belina. Jednostavno se nanosi i posao ćete završiti sa lakoćom i uživanjem. Nanesite boju u dva sloja, drugi sloj nakon osušenog prvog, valjkom, četkom ili špricanjem.

Uz malo mašte i obojenih detalja uživaćete u svom novom, osveženom prostoru. Ukoliko vremenom neki deo zida zaprljate, ne brinite: ova boja je otporna na mokro brisanje, pa zid možete da obrišete vlažnom krpom i blagim deterdžentom.

Uživajte u belini svog novog prostranstva!

Scroll to Top