Brzo i lako do kućnog bioskopa na otvorenom

Pretvorite vaše dvorište ili terasu u biokop na otvorenom i provedite ostatak letnjih večeri stvarajući nove uspomene. Toplo, letnje vreme je idealno za organizovanje filmskih večeri a uz dobro društvo, raspoloženje i omiljeni film, zabava je zagarantovana. Ako dodate vašem kućnom bioskopu ležaljke, stolice, udobne jastuke, osvežavajuće piće i kokice stvorićete idealan ambijent i omiljeni kutak na otvorenom u vašem domu. Odlična ideja za vaš sledeći projekat, zar ne?

Sigurno se pitate kako je to izvodljivo i da li zahteva mnogo vremena i truda?

Za početak potrebno je da pronađete odgovarajuće mesto za vaš kućni bioskop na otvorenom.

Postoji nekoliko bitnih stvari na koje morate da obratite pažnju pri odabiru mesta za kućni bioskop. Pronađite kutak koji je suv i nije previše izložen vetru i kiši. Druga vrlo bitna stvar je osvetljenje. Najbolje je da kutak bude na mestu gde nema odsjaja svetlosti, kako bi kvalitet slike bio bolji. Pored toga, potreban vam je jedan prazan zid, na kome ćete projektovati sliku. Najbolji način da osvežite zid za projekciju filma je farbanje FASAKRIL Bojom za zidove i fasade, kako bi površina bila čisto bela i lepo vidljiva pri projekciji filma. FASAKRIL Boja za zidove i fasade je visokokvalitetna disperziona boja koja štiti spoljašnje zidne površine, izrazite je beline i postojana je na delovanje atmosferskh uticaja i UV zračenja.

Ako iz nekog razloga niste u mogućnosti da prefarbate zidnu površinu, poslužiće vam i tekstil u beloj boji kao platno. Potrebno je da izmerite dimenzije platna, zatim izmerite površinu na koju želite da okačite platno i označite mesta na koja je potrebno zakačiti krajeve platna. Vrlo je bitno da platno lepo zategnete, kako bi kvalitet slike bio što bolji. U slučaju da nemate zid koji možete iskoristiti za projekciju filma, uvek imate opciju da kupite platno za projektor. Kada ste obezbedili površinu za projekciju filma, ostaje vam još da nabavite projektor. Ako ga nemate u nekoj ostavi, podrumu ili tavanu, vrlo lako možete pronaći odgovarajući model u prodavnicama koje su specijalizovane za belu tehniku i ostale kućne uređaje.

Za dobar kućni bioskop potrebno je da možete udobno da se smestite i uživate u omiljenom filmu i zvezdanom nebu. Za to su vam potrebne udobne stolice ili ako želite nešto još udobnije, možete iskoristiti velike, mekane jastuke, ležaljke, dušeke ili čak ljuljašku. U zavisnosti od toga šta imate na raspolaganju u vašem domu, verujemo da i obične, stare stolice na rasklapanje uz dodatak jastuka mogu biti veoma udobne. Ako za vaš kućni bioskop odaberete stari nameštaj za upotrebu na terasi ili u dvorištu, ne zaboravite da je potrebno da ga zaštitite od atmosferskih uticaja. Za nameštaj od drveta, odaberite DEKORIN Top Lazuru sa dodatkom voska, za dugotrajnu zaštitu i dekoraciju vašeg drvenog nameštaja. Garnituru od metala je potrebno zaštititi DURLIN Emajlom za drvo i metal, koji će pored zaštite podariti i novi izgled vašem nameštaju. Kako letnje večeri mogu biti svežije, obavezno pripremite i ćebiće da vam budu pri ruci. Dekoraciju možete upotpuniti sa nekoliko sveća ili vazom sa buketom cveća. Uz svaki film neizostavne su omiljene grickalice, a ako imate dovoljno prostora, roštilj je idealan izbor. Kada ste pripremili sve što vam je potrebno, ostaje vam da odaberete udobno mesto, pustite omiljeni film i uživate pod vedrim nebom.

Scroll to Top